خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





شاخص های مهم آب

     

    پارامترهای اصلی تعیین کننده کیفیت آب
    شاخص هایی که با آنها می توان املاح محلول در آب را اندازه گیری کرد شامل هدایت الکتریکی آب (EC) ،pH ، قلیائیت ماده (P)، قلیائیت کل (M)، سختی کل (TH) و کل املاح محلول جامد TDS می باشد.
    در آب های طبیعی هر چه مقدار یون ها بیشتر باشد، EC آن بیشتر است و بالعکس.

    pH آب خالص در دمای 25 درجه سانتیگراد برابر 7 است و با افزایش دما افزایش می یابد. pH آب های طبیعی عموماً در محدوده 8-6 است. کنترل pH در بسیاری از فرایندهای تصفیه ضرورت دارد.  pH آب را با دستگاه pH متر اندازه گیری می کنند.  pH آب را با استفاده از کاغذهای pH و یا شتاب گرها می توان اندازه گیری کرد که دقت آن کمتر است.

    TDS نشان دهنده کل غلظت املاح محلول در آب است که بر حسب میلی گرم در لیتر گزارش می شود.  TDS شاخص خوبی برای تعیین کیفیت کلی آب است.

    سختی آب (H) میزان املاح محلول کلسیم و منیزیم در آب است. سختی آب یا موقت (ناشی از بی کربنات های کلسیم و منیزیم) است یا دائم ( ناشی از سولفات، کلرید و نیترات و ... کلسیم و منیزیم ). واحد بین المللی بیان سختی آب ppm معادل کربنات کلسیم یا میلی گرم در لیتر کربنات کلسیم است.
    قلیائیت آب برابر مجموع یون های کربنات، بی کربنات و هیدروکسید آب است. هر چه قلیائیت آب بیشتر باشد ظرفیت بافری آب بیشتر است. قلیائیت آب یا ساده (P) (به علت وجود  OH- یا CO₃—) و یا کل (M) (مربوط به OH- ، Co3—و HCO3-)

    رابطه قلیائیت وpH  اینگونه است که هر چه P کمتر و M بیشتر باشد، pH آب کمتر است  و هر چه P بیشتر باشد pH آب بیشتر است.

    شاخص هایی وجود دارد که می توان با آنها مواد معلق در آب را اندازه گیری کرد، این شاخص ها عبارتند از کل مواد جامد معلق (TSS)، کدریت (بر حسب NTU یا TTU) و رنگ آب (CU).
    کدریت و مقداری از رنگ آب، ناشی از ذرات کلوئیدی است. ذرات کلوئیدی ابعاد بسیار کوچکتر از میکرون دارند و با کاغذ صافی جدا نمی شوند. این ذرات دائماً به صورت معلق هستند و قسمتی از نوری که به آنها تابیده می شود، متفرق می شود.

    به رنگ باقی مانده پس از حذف کدری آب، رنگ آن گفته می شود. آب خالص بی رنگ است و یون های فلزی، مواد گیاهی و اجزاء خاک باعث رنگ آب می شوند. رنگ ظاهری آب، رنگ آن قبل از فیلتراسیون است.

    آلودگی های آلی آب با شاخص های اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی BOD، اکسیژن مورد نیاز شیمیایی COD، کل کربن آلی TOC سنجیده می شود.
    آلاینده های آلی آب بسیار متنوع  و اندازه گیری آنها پر هزینه است.

    شاخص بهداشتی بودن آب E. Coliform  می باشد.
    اشرشیاکلیفرم (کلیفرم روده ای)، باکتری بسیار مقاوم، شناسایی آن ساده وارزان، بیماری زا نیست، ولی عدم وجود آن به منزله اطمینان از عدم وجود هر نوع ویروس و باکتری دیگر در آب است.


    این مطلب تا کنون 38 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : قلیائیت ,کلسیم ,گیری ,شاخص ,اندازه ,املاح ,اندازه گیری ,املاح محلول ,ایژن مورد ,مورد نیاز ,ذرات کلوئیدی ,
    شاخص های مهم آب

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده